אחד הדברים היפים שיש לילדים ובכמויות גדולות זה יצירתיות. צריך וחובה לעודד אותה כמה שיותר. כבר חצי קיץ חלף וטרם נסענו לים. אם אי אפשר ללכת לים, אי אפשר להשתזף ואי אפשר לאסוף צדפים- מה עושים?
מביאים את הים הביתה!
שבת בבוקר. יום יפה, אמא שותה (המון) קפה, אבא קורא המון עיתון ….(להשמעת השיר הקליקו, כאן). כמו כל שבת, קמים, אוכלים משהו ואז מגיע הרעיון היצירתי התורן של נועם. תמיד יש לו רעיון ליצירה כלשהי, אם על ידי שינוי תצורה של חדר מסוים (סלון שהופך לאוהל בדוואי) ואם על ידי הבאת כל מתקן המחזור שלנו לאמצע הסלון ויאללה גוזרים; חותכים; מדביקים….
השבת היה לנו שילוב של שניהם….
חוף ים
3 דקות לאחר שעלה במוחו הרעיון להביא את הים הביתה, כבר היו 4 שמיכות פרוסות על הרצפה, צדפים פוזרו לכל עבר והילדים היו עם תחתונים ומשקפי שמש. בשבל הזה, הצטרפנו ההורים לחגיגה. הבאנו להם בגדי ים, אביזרי משנה. חוף הבונים זה כאן (על כך בהמשך).
שימו לב שהצבעים של השמיכות נבחרו בקפידה: חום, לחול הרטוב; ירוק (נגיד שזה זהב) לחול היבש; כחול למים הרדודים וכחול כהה לעמוקים.
אז השתזפתי, שתיתי לי מיץ סחוט טרי (כוס ריקה עם קש) והרכבתי משקפי שמש (הרי השמש מסנוורת). שימו לב שנועם חשב על קרם הגנה שיראה אמין…
לפני שהוזמנו רשמית להשתכשך במים, הודיע קצין הביטחון של החוף (נועם) שללא מיגון ראוי הוא אינו יכול לאשר את שהותנו במקום בשל החשש מטילים. ומייד החל בבניית המגן הלאומי.
אל דאגה! יש מי ששומר עלינו!
אין ספק שזה היה השוס של השבת. כל כך שמחתי לראות אותם מכינים את הים. אבל בניית כיפת הברזל ממש הלהיבה אותי. מעבר לרעיון כשלעצמו, מדהים לראות איך המציאות המטורפת בה אנחנו חיים משפיעה על הילדים אבל יותר מכך, לראות איך החששות מתועלות ובאות לידי ביטוי ביצירה. הרעיון והביצוע: נועם. בתפקיד האזעקה: איתי. בחדר הפיקוד: שני הצוציקים מנהלים תורנות שיגור:
בואו נגיד, שלא כדאי שכיפת הברזל שלנו תשמור עלינו בזמן אמת… ניסינו להעיף את הטילים מהחורים. במילה אחת: דרדלה….
אבל מה שחשוב הוא שהילדים מרגישים בטוחים יותר כשהיא פה…
לאחר שהשתזפנו ושיחקנו, לא יכולנו לחזור הביתה בלי להתרענן קצת. ביקור ביום אינו ביקור ללא גזלן שמסתובב וצועק: "ארטיק! ארטיק! ארטיק בשקל!". בתפקיד הגזלן: אני. בתפקיד הכנת הארטיקים: נועם כמובן.
הילדים התלהבו ורצו אלי עם שטרות שהוכנו מראש….
וליקקו בהנאה צרופה…
אל דאגה, הם קיבלו גם ארטיקים אמיתיים:
בקיצור, הייתה שבת ממש כיפית, מרעננת ויצירתית. תנו לילדים קצת להפוך את הבית במהלך השבת (רק בשבת. במהלך השבוע, הבית שלנו מוזיאון). תתפלאו דברי טובים יכול לצאת מזה… תנסו את זה בבית!
** אם מצא חן בעיניכם הפוסט הזה, אשמח אם תרשמו את כתובת האימייל שלכם בתחתית העמוד, לקבלת הודעה כשבעתיד יוצא פוסט חדש. גם לחיצה על לייק תתקבל בברכה.
יואב כהן-מלמד- "תחתית החבית"
לא, עוד לא הגעתי אליה…כנראה שיש עוד…